Om oss

Om oss


Jag heter Jenny Tingstam och har arbetat som tandläkare sedan 1999, framför allt som privattandläkare. Redan från början har jag behandlat måttligt tandvårdsrädda och mycket tandvårdsrädda patienter. Men alla är välkomna till mig som önskar en extra snäll tandläkare.


Det viktigaste är att få ett gott bemötande. Mitt mål är att det ska vara trevligt att gå till tandläkaren!


Jag utför all sorts tandvård och har alltid fokus på estetisk tandvård. Det ska vara mycket snyggt och hållbart. Jag jobbar tillsammans med tandsköterska Elmira och tandhygienist Ana i nya fräscha lokaler på Östermalm.


Hör gärna av dig om du har frågor – och – Välkommen!


jenny_tandläkare_närbild
Ana_och_Elmira

Hos oss har vi som vision att erbjuda


Trygghet

Du ska alltid känna dig trygg hos oss. Många som är patienter hos oss har viss tandvårdsrädsla och därför har vi ett visst arbetssätt för alla- alla ska ha det lika bra oavsett om du är rädd eller inte. Vi informerar mycket, det ska inte komma överraskningar. Vi pausar och kollar av beroende på varje persons behov. Det ska aldrig göra ont. Vi anpassar för varje patient och skriver upp så vi vet exakt till nästa gång vilket exakt ”recept” som är bäst för dig.


Hälsa

Vår vision är friska, vackra tänder och tandkött och en friskare kropp. Det är nämligen så att friska tänder hjälper hela kroppen att må bättre. Det är vetenskapligt bevisat.


Estetik

Naturligt vackra tänder är vårt ideal. Vi vill jobba så mycket det bara är möjligt med dina egna tänder och stärka dina tänders emalj. Det kan innebära att jag som behandlare i första hand tandbleker och kanske utför en mindre tandreglering på fronttänder som vridit sig. Hellre det än porslinsfasader där tandläkaren måste slipa bort lite frisk emalj. Det innebär också att vi utför lagningar och bara gör porslinskronor där vi verkligen behöver det. Självklart är exakt färg och fin utformning av våra lagningar viktiga.


Slippa spänningar i käkar

Som tandläkare brukar jag även undersöka käkmuskulaturen i samband med undersökningen. Det är viktigt att ta tag i spänningar och problem kring käkarna innan det har blivit stora problem. Tandgnissling och Tandpressning har ökat mycket under de år jag har arbetat som tandläkare. I många fall kan det behövas en bettskena. Skenan skyddar tänderna och gör att man kan slippa stora framtida kostnader för att bygga upp tänderna och fyllningar och kronor håller längre. Det är alltså så att man sparar pengar på att ha en liten tunn och smidig bettskena på natten om det behövs.